“ARIBA 6” Güneş Arabası Projesi’nde İTÜ – YILDIZ KALIP A.Ş. Tasarım İşbirliği.

2004 yılı bahar döneminde İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından kurulan İTÜ Güneş Arabası Ekibi (İTÜ-GAE), üniversite–sanayi–öğrenci üçgenini güçlendirmeyi, bu süreçte de alternatif enerji kaynaklarının önemini vurgulayarak güneş enerjisine dikkat çekmeyi kendine hedef edinmiş bir ekip.

Zamanla makina, kontrol, elektronik, metalurji ve malzeme gibi birçok mühendislik dalını da içine alarak multidisipliner bir yapı elde elden ve kurulduğu yıldan itibaren 5 Arıba’yı hem tasarlayan hem de üreten ekip, eski üyelerden aldığı bilgi ve tecrübeler doğrultusunda kullandığı teknolojiyi her Arıba’da bir üst noktaya taşımıştır.


Ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edilen birçok güneş arabası ekibinin tasarladığı güneş arabaları mevcut ve senelerin bilgi birikimiyle birlikte çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu zorlu rekabet ortamında başarının anahtarlarından biri de hafif – kaliteli ve problemsiz “yürüyen aksam parçalarıdır”. Bu doğrultuda yeni güneş arabası ARIBA 6 için İTÜ Güneş Arabası Ekibi, Türkiye’nin alanında en iyi kalıp firmalarından biri olan Yıldız Kalıp ile 13.12.2012 tarihinde Yıldız Kalıp’ ta bir toplantı yaparak işbirliği çalışmalarına başladı. İTÜ GAE, böyle önemli bir projede Yıldız Kalıp ile işbirliği yapmasının en önemli nedenlerini, 45 yıla yaklaşan Otomotiv OEM tecrübesi ve yüksek kalite konusunda Yıldız Kalıp’ a duyulan güven olarak göstermektedir.


http://www.itugae.com/yildiz-kalip-itu-gae-isbirligi/

© 2013 Yıldız Kalıp A.Ş. Tüm hakları saklıdır. | Hosting - Global Medya
SMARTIS INTERACTIVE